Solu lukittu, mikä neuvoksi?

Seuraa

Solut voivat olla "lukossa" kahdella tapaa, eli lukittuna tarkoituksellisesti admin-käyttäjän toimesta, tai toisella käyttäjällä muokkauksessa.

Admin-lukitus

Jos admin-käyttäjä on lukinnut solun, lukee solun muokkaus -ikkunnan vasemmassa alakulmassa Locked by "Käyttäjän Nimi". Koko korttia tarkastellessa lukitut solut erottaa avoimista soluista mustan lukon kuva.

Usein tässä tapauksessa solu on lukittu tarkoituksella, eikä solua haluta muokattavan. Jos kuitenkin solua tulisi päästä muokkaamaan, voi käyttäjä ottaa yhteyttä solun lukinneeseen käyttäjään tai ylläpitoon. Solun lukinnut käyttäjä voi tarvittaessa poistaa lukituksen yhdellä klikkauksella.

Solun toisen käyttäjän muokkauksessa

Targetor Pron yhtäaikainen käyttö perustuu solujen lukitsemiseen käyttäjälle muokkauksen ajaksi. Jos solu on toisella käyttäjällä muokkauksessa, näkyy solun muokkaus -ikkunan oikeassa alareunassa teksti "Kenttä on lukossa", Käytä -näppäin on poissa käytöstä, eikä tekstiä voi muokata.

Yleensä solu aukeaa muokattavaksi kun käyttäjä avaa solun uudelleen vähän ajan kuluttua tai lataa sivun uudelleen.

Muutamasta eri syystä solut jäävät joskus lukkoon pitemmäksi aikaa. Solu voi olla lukossa jos ohjelma on auki eri ikkunoissa/välilehdillä ja solu on siellä käyttäjällä itsellään muokkauksessa tai toisella käyttäjällä muokkaus on unohtunut auki. Tällöin ongelma ratkeaa viimeistään kun käyttäjä sulkee muut ikkunat/välilehdet joissa ohjelma on auki, tai odottaa että toinen käyttäjä kirjautuu automaattisesti ulos.

Jos solua on päästävä muokkaamaan heti tai solun lukitus ei poistu viimeistään puolen tunnin kuluessa, voi käyttäjä ottaa yhteyttä Targetorin asiakastukeen, jossa lukitukset voidaan poistaa!