Toimeenpano: Solujen kopiointi ja yhdistäminen

Seuraa

Voit kopioida sisällön tekstisolusta toiseen tai yhdistää solut yhtenäiseksi tarvittaessa. Jos tarvitset samaa sisältöä useammassa solussa, voit kopioida solun sisällön. Valitse kopiotava solu (solu korostuu siniseksi) ja paina  näppäinyhdistelmää Ctrl+C. Ohjelma ilmoittaa solun kopioinnista. Valitse klikkaamalla se tekstisolu, johon haluat liittää kopioimasi sisällön ja paina näppäinyhdistelmää Ctrl+V.

Liitettäessä oletuksena soluun lisätään vain kopioidun solun tekstisisältö. Vaihtoehtoisesti mukana voidaan tuoda myös kopioidun solun Liitteet tai luoda Viittaus kopioituun soluun. Viitatessa kun alkuperäistä solua muokataan, päivittyy sisältö myös soluun, johon sisältö on liitetty/viittaus tehty.

Solujen yhdistäminen
Jos peräkkäisillä riveillä on samaa sisältöä, voit yhdistää solut yhtenäiseksi soluksi ja säästää tilaa.  Valitse solut, jotka haluat yhdistää, klikkaamalla niitä painaen samalla Ctrl-näppäintä pohjassa. Kun solut on aktivoitu, voit yhdistää ne painamalla kynäikonin takaa Yhdistä solut.

Jos järjestelmä ilmoittaa, että solujen yhdistäminen ei onnistunut, tallenna kortti ensin ja kokeile uudestaan. Solujen kopioinnin ja yhdistämisen jälkeen kortti tulee tallentaa, jotta muutokset jäävät voimaan.

Voit purkaa yhdistetyn solun valitsemalla sen ja painamalla kynäikonin takaa Pura yhdistetyt solut.