Toimeenpano: Taulukoiden muokkaaminen Targetor Pron tekstieditorissa

Seuraa

Voit tuoda Excel-taulukoiden sisältöä Targetor Pro -ohjelmaan copy-paste -menetelmällä (ohje). Voit myös muokata taulukkoa Targetor Prossa eri tavoin, tässä ohjeessa esitetään muutama tarpeellisin keino.

Pääset muokkaamaan taulukkoa klikkaamalla taulukkoa hiiren oikealla näppäimellä.

Ponnahdusvalikon tekstit ovat varsin hyvin itseään selittäviä.

Poista taulu” on varsin kätevä – saat koko taulun poistettua helposti.

”Taulun ominaisuudet” viittaavat koko tauluun – sen avulla voit määritellä mm. taulukon leveyden, korkeuden, rivien ja sarakkeiden määrän jne.

”Rivi” alivalikon alla löydät riveihin liittyviä toimia, esim. uuden rivin lisääminen, rivin poistaminen.

”Sarake” alivalikon alla löydät sarakkeisiin liittyviä toimia, esim. uuden sarakkeen lisääminen, sarakkeen poistaminen.

”Solu” alivalikkoineen viittaa juuri kyseiseen yksittäiseen valittuun soluun ja sen muotoiluun. Alivalikon avulla voit määrittää mm. solun ominaisuuksia (esim. tekstin tasauksen tai solun tausta-/reunavärin.)

Huomaa – voit valita useampia soluja/rivejä/sarakkeita maalaamalla, ominaisuus toimii samoin kuin esimerkiksi Microsoft Excelissä.

Esimerkki: alla olevat muutokset alkuperäiseen esimerkkitaulukkoon on tehty suoraan Targetor Prossa käyttäen yllä mainittuja muutamia ponnahdusvalikon vaihtoehtoa; rivejä on poistettu, sarakkeita lisätty, taustavärejä muutettu jne.

Voit myös säätää sarakkeiden ja taulukon leveyttä raahaamalla hiirellä sarakkeen/taulukon reunasta.

Voit leventää/kaventaa sarakkeita hiiren avulla raahaamalla samalla tavoin kuin esimerkiksi Microsoft Excelissä. Tämä on kätevää varsinkin, kun haluat saada tietyn taulukon tulostumaan juuri sopivan levyisenä raportteihisi ja liittämäsi taulukon sarakkeisiin muutoksia.

Excel-taulukoiden lisääminen >