Toimeenpano: Excel-taulukoiden lisääminen ohjelmaan Copy-Paste -menetelmällä

Seuraa

Numeerisen tiedon käsittely Microsoft Excelillä on helppoutensa ja monipuolisuutensa vuoksi erittäin yleistä. Alta löydät ohjeet siitä, kuinka voit helposti liittää Excel-taulukon tiedot muotoiluineen Targetor Prohon siten, että saat ne tulostumaan raportteihin samassa muodossa.

Huom! Muotoilut säilyvät parhaiten Microsoft Word (docx) – raporteissa.

1. Mene Excel-tiedostoosi, jossa tarvitsemasi taulukko sijaitsee. Maalaa haluttu alue ja kopioi se painamalla CTRL+C tai painamalla hiiren oikeaa näppäintä.

2. Avaa Microsoft Wordistä tyhjä dokumentti. Liitä kopioimasi taulukko Wordiin (esim. painamalla CTRL+V).

Saat valittua koko taulukon klikkaamalla hiirellä Word-taulukon vasemmassa yläreunassa olevaa -painiketta, joka tulee esille kun viet hiiren taulukon päälle.

3. Kun koko taulukko on valittuna, kopioi taulukko seuraavaksi (CTRL+C)

4. Mene seuraavaksi Targetor Prohon ja avaa kortin otsikko siitä kortista, johon haluat taulukon kopioida. Aseta kursori tekstieditorissa kohtaan, johon haluat taulukon tulevan.

5. Liitä edellä kopioimasi taulukko sinne painamalla CTRL+V.

6. Lopputulos näkyy nyt Targetor Pron tekstieditorissa. Huomaa, että taulukko voi näyttää selaimessa html-muodossa, mitä Word-raportissa, koska kaikki muotoilut eivät toimi samoin.

7. Kun olet valmis, paina editorin alareunasta ”Käytä” ja muista lopuksi tallentaa kortti.

+ Kannattaa kokeilla ottaa raportti lisätystä taulukosta, jotta voit varmistua sen lopullisesta ulkoasusta!

Joskus paljon rivejä, sarakkeita, tietoa ja muotoiluja sisältävien taulukoiden muotoilut eivät siirry halutunlaisesti Excelistä Wordiin, siitä html-muotoon ja taas Word-raporttiin. Katso alta olevasta linkistä tarkemmat ohjeet taulukon muotoiluun ja lisäämiseen.

Taulukoiden muotoilu Excelissä ja liittäminen tarkemmin >

Taulukoiden muokkaaminen tekstieditorissa >