Miten parhaiten muotoilla ja viedä Excel-taulukot Targetor Prohon?

Seuraa

Joskus paljon rivejä, sarakkeita, tietoa ja muotoiluja sisältävien taulukoiden muotoilut eivät siirry halutunlaisesti Excelistä Wordiin, siitä html-muotoon ja taas Word-raporttiin. Alla parhaita käytänteitä ja vältettäviä asioita, joita voi hyödyntää taulukoita lisätessä.

Taulukoiden muotoilu Excelissä

- Muuta fontti ja sen koko samaksi kuin ohjelman raporttiasetuksissa, tarvittaessa koko pienemmäksi

- Kokeile liittää taulukko Wordiin, mahtuuko se sivuittaissuunnassa sivulle. Jos ei, mieti mitä sarakkeita voi kaventaa / muokata.

- Jos Wordiin liitäessä sarakkeiden leveydet poikkeavat merkittävästi Excelin leveyksistä, ota taulukosta Wordin ominaisuus Muuta koko sisällön mukaan automaattisesti -asetus pois päältä (toimii myös valmiissa raporteissa)

- Tarvittaessa Rivitä teksti taulukon ensimmäisessä (”selite”-) sarakkeessa Excelissä, jos siinä on pitkiä tekstejä, niin itse numero- yms. sarakkeet mahtuvat paremmin

- Rivitä teksti myös sarakeotsikoissa, jos ne ovat pitkiä

- Voit asettaa Wordissä tai Prossa taulukon leveydeksi 100 %, (taulukon ominaisuudet) jolloin taulukosta tulee koko tilan levyinen ohjelmassa ja koko tulostusalueen levyinen raportissa

- 100 % -leveys ja yhdistetyt solu toimivat heikosti html-maailmassa, jos on pakollista käyttää yhdistettyjä soluja, älä käytä %-leveyttä

Vältettävät asiat liitettävässä Excel-taulukoissa

- Vältä liikaa sarakkeita yhdessä taulukossa (Saavutettavuus ja toiminta eri muodoissa)
- Vältä pitkiä taulukoita (Saavutettavuus)
- Vältä yhdistettyjä soluja (Toiminta eri muodoissa)
- Vältä piilotettuja sarakkeita (Toiminta eri muodoissa)
- Vältä välirivejä ja useita otsikkorivejä samassa taulukossa (Saavutettavuus)
- Vältä pitkiä sarakeotsikoita (Toiminta eri muodoissa)
- Vältä kuvien ja taulukoiden käyttöä sisällössä, jos saman asian pystyy esittämään helposti kirjoitettuna tekstinä (Saavutettavuus)

Liittäminen ohjelmaan: (yksinkertainen ohje)

1. Valitse koko taulukko Wordissä
  2. Kopioi taulukko (Ctrl+C)
  3. Avaa haluamasi kortin kuvaus- tai footer
  4. Vie osoitin kohtaan. johon haluat taulukon
  5. Liitä taulukko (Ctrl+V)
  6. Tallenna
    + (Ota testiraportti

Tarkempi ohje liittämiseen >